donderdag 5 september 2019

Schrijfwedstrijd gewonnen

Tijdens de Week van de Debutant organiseerde Hebban een schrijfwedstrijd met het thema 'Winst?!'. De opdracht: Schrijf een fictief verhaal over een eerste prestatie (of grote mislukking) van een personage. Dat hoeft niet boek-gerelateerd te zijn en alle genres (behalve non-fictie) zijn toegestaan. Maximale aantal woorden is 2000 (5 A4'tjes)

Annet Hulst schreef het winnende verhaal Iris.

De jury schreef daarover: "Iris is een geweldig kort verhaal met een luguber randje. Het markante aan het verhaal is dat het eigenlijk om verlies draait, terwijl de eerste zin is: ‘Elke stap voelt als een overwinning.’ De schrijfstijl is prettig, je leeft mee met de hoofdpersoon en er is een helder beschreven setting, je weet meteen waar je als lezer bent. De omschrijvingen zijn beeldend: ‘het kerstboom-wit van de verse sneeuw waar de zon op schijnt zodat het lijkt alsof er duizenden gekleurde lichtjes branden.’"

Het verhaal Iris is een van de vijf winnende verhalen die gebundeld zijn in het gratis e-book Winst. Het e-book kan je hier (op Hebban) gratis downloaden.